Ons dorpje Denderhoutem is een deelgemeente van Haaltert en gelegen tussen Aalst en Ninove (Oost-Vlaanderen). Gent en Brussel zijn niet ver weg en wij zijn vlot bereikbaar via E40 en de N45.
Stations van Haaltert, Denderleeuw en Ninove zijn dichtbij, lijnbussen vanuit Ninove en Denderleeuw stoppen in Denderhoutem.

Er zijn 7 uitgestippelde wandelroutes, mountainbikeroutes en fietsroutes met knooppunten. Langs de Dender kunt u fietsen van Ninove naar Aalst en van Ninove naar Geraardsbergen.
Langsheen het water geniet van u van het prachtig landschap.
Een bezoekje brengen aan de Muur van Geraardsbergen, de kapel en even rusten met een lekkere mattentaart op de Oudenberg. Dat is pas genieten.

In Haaltert vindt u een WO II – verzetmuseum die u kunt bezoeken. Op vrijdag is er een gezellig marktje.

Natuurgebieden zoals de Wellemeersen in buurgemeente Welle en de Molenbeekvallei in Aaigem zijn uniek.

In Ninove is het gezellig winkelen, een klein stadje waar er op dinsdag een markt is.  Hier vindt u ook alle winkels zoals Carrefour, Colruyt, Delhaize, Lidl, Aldi/
Er is ook een stedelijk zwembad en een park.

Aalst is dan een grote stad met heel wat winkelstraten en een groot park. Aalst is gekend om zijn vele gezellige terrassen en vooral voor zijn Carnavalsfeest in het voorjaar.

Ook in onze gemeente zelf vind je heel wat winkels en alles op wandelafstand.

Maar ook gewoon gezellig genieten van de rust op het terras van onze vakantiewoning Bosschelle met uitzicht op de kerk en rondom u heel wat schapen, kan voor onze gasten een echt vakantiegevoel opwekken.